Tosya’da Orman Yangınlarının Çıkmasını Önleme Amacıyla Program Düzenlendi

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde, orman yangınlarının önlenmesi ve vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla program düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen  “Orman Benim” kampanyası kapsamında Üçolukları mevkisinde orman kenarları temizlendi.

Tosya Orman İşletme Müdürü Nejat Timur Uyanık, programda yaptığı konuşmada, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin de etkisiyle orman yangınlarının oluşma riskinin her geçen gün daha da arttığını söyledi.

Değişen şartlara uygun olarak müdahale kapasitelerinde ciddi artışlar yaşandığını belirten Uyanık, şunları kaydetti :

“Ülkemizde orman yangınlarının önlenmesi ve olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararlarının en aza indirilmesi, vatandaşlarımızda orman yangınlarının çıkmasını önleyici bilincin oluşması amacıyla, bugün  bütün il ve ilçelerimizde eş zamanlı olarak “Orman Benim ” “kampanyası düzenlenmiştir. Farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen programa katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.”

Katılımcılar daha sonra, orman içi ve bitişiğindeki yol kenarlarında temizlik yaptı.

Programa, Tosya Kaymakamı Uğur Ünsal, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Batman, Tosya İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Oğuzhan Dişçeken, MHP Tosya İlçe Başkanı Suat Bazlamaçcı, Tosya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Recep Keçeci, Tosya Gençlik Merkezi Müdürü Aydın Yerli, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, Tosya Orman İşletme Müdürü Nejat Timur Uyanık, Tosya Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Özelmacı ve Ahmet Büyükacar, Ülkü Ocakları Tosya İlçe Başkanı Mehmet Emin Kutlu, protokol üyeleri, Tosya Orman İşletme Müdürlüğü personeli ve öğrenciler  katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir