Tosya’da Kütüphane Açılışı Yapıldı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi Sekiler Köyü İlk ve Ortaokulunda yaptırılan kütüphane düzenlenen törenle açıldı.

Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, törende yaptığı konuşmada, kütüphanenin Tosya Kaymakamlığı, Tosya Belediyesi ve Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırıldığını söyledi.

İlçedeki okulların birine daha kütüphane kazandırmanın mutluluğunu  hep birlikte yaşadıklarını belirten Demirci, şunları kaydetti :

“Bilgiye sahip olan,  yöneten ve kullanan toplumların, her konuda daha ileri seviyede oldukları bir gerçektir. Bilgiye ulaşmanın en güvenilir yolu ise kitap okumaktan geçmektedir.  Kütüphaneler, okuma, düşünme, araştırma ve üretme davranışını besleyen birer kültür merkezidir. Öğrencilerimizin okuma ve araştırma alışkanlığını da geliştirecek olan kütüphanemizin oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından katılımcılar tarafından kütüphane gezildi.

Törene, Tosya Kaymakamı Uğur Ünsal, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Batman, Tosya İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Oğuzhan Dişçeken, Tosya Cumhuriyet Savcıları Ömer Kalaycı ve Ali Faruk Avcı,  AK Parti Tosya İlçe Başkanı Mustafa Takır, Tosya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Recep Keçeci, Tosya Gençlik ve Spor ilçe Müdürü İsmail Kesgin, Tosya İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Kayacı, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, Tosya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Arslan, Okul Müdüresi Alev Algan, Kastamonu İl Genel Meclis Üyeleri Şenol Kabaoğlu ve Cihan Çetin, Tosya Sekiler Köyü Muhtarı Süleyman Çakır, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

FOTOĞRAFLAR TOSYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE AİT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir