Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Tosyalı hemşehrimiz Prof. Dr. Sayın Selahattin Kaymakcı.


Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği (TGKD) olarak, dernek çalışmalarımız hakkında bilgi vermek amacıyla çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyoruz.

Devlet büyüklerimizi ziyaret etmenin yanında kamu kurum ve kuruluşları ile çeşitli meslek gruplarında başarılı olmuş Tosyalı hemşehrilerimizi de ziyaret ediyoruz. Makamlarında veya çeşitli vesilelerle şehrimizde bir araya geldiğimiz bu değerlerimizi bilmeyenlere tanıtmayı, tanıyanlara ise bir kez daha hatırlatmayı amaçlıyoruz.

Bu kapsamda, ziyaret ettiğimiz değerlerimizden biri de Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Tosyalı hemşehrimiz Prof. Dr. Sayın Selahattin Kaymakcı oldu. Tosya ve Tosyalıların geleceği, sorun ve sıkıntılarıyla yakından ilgilenen, Tosya’nın gelişerek kalkınmasına çok büyük katkılar sağlayan Tosya sevdalısı, aynı zamanda Tosya Meslek Yüksekokulumuzun bir önceki Müdürü ve ÖSYM Tosya Sınav Koordinatörlüğünü de halen yürüten hemşehrimize tüm Tosyalılar adına teşekkür ederken, başarılarının artarak devamını dileriz.

.

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANI TOSYALI HEMŞEHRİMİZ PROF. DR. SELAHATTİN KAYMAKCI KİMDİR?


Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı; 1981 yılında Kastamonu iline bağlı Tosya ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Tosya Fevzipaşa İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi ise Tosya Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 1999 yılında girdiği üniversite sınavını kazanarak Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Fatih Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Programı’na kaydoldu. 2003 yılında bölümünden birincilikle mezun oldu.


Aynı yıl KTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi, Tarih Öğretmenliği Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başladı. 2004 yılında KTÜ, Fatih Eğitim Fakültesi, Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Bölümü’ne araştırma görevlisi olarak atandı. 2006 yılında KTÜ, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi, Tarih Öğretmenliği Bilim Dalı’nda “Tarih Öğretmenlerinin Çalışma Yaprakları Hakkındaki Görüşleri” adlı teziyle yüksek lisans eğitimini tamamladı.


2005 ve 2006 yıllarında aynı fakültenin İlköğretim Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak görevine devam etti. 2006 yılında Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, İlköğretim Anabilim Dalı, Sosyal Bilgiler Eğitimi Bilim Dalı’na araştırma görevlisi olarak görevlendirildi ve doktora programına kaydoldu. YÖK’ün doktora araştırma bursunu kazanarak 2009-2010 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan University of Illinois at Urbana-Champaign’de araştırma faaliyetleri yürüttü.

2010 yılında Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, İlköğretim Anabilim Dalı, Sosyal Bilgiler Eğitimi Bilim Dalı’nda “Sosyal Bilgiler Öğretiminde Çalışma Yaprakları Kullanımının Öğrencilerin Akademik Başarılarına ve Derse Karşı Tutumlarına Etkisi” adlı teziyle doktora eğitimini tamamladı. 2011 yılında KTÜ, Fatih Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü, Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı’na yardımcı doçent olarak atandı. 2014 yılında doçent unvanını aldı. 2015 yılında kurum değiştirerek Kastamonu Üniversitesi (KÜ), Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü, Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı’na geçiş yaptı. 2019 yılında ise aynı anabilim dalında profesör unvanını aldı.


Türkiye’de sosyal bilgiler eğitimi lisans mezunu olup aynı alanda doçentliğini ve profesörlüğünü alan ilk akademisyendir. Sosyal bilgiler, tarih ve hayat bilgisi eğitimiyle ilgili öğretim programı geliştirme ve ders kitabı yazma çalışmalarının yanısıra uluslararası ve ulusal düzeyde çeşitli projelerde görev yapmış olup çok sayıda bilimsel eseri bulunmaktadır.
Akademik kariyeri süresince Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı ve ÖSYM Tosya İlçe Sınav Koordinatörlüğü gibi idari görevleri de üstlenen Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı halen Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevini sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir