DMO Eski Genel Müdürü Mücahit Civriz

Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği (TGKD) olarak şehrimizin gelişerek kalkınmasına katkı sağlamanın yanında, çalışmalarımızın bir bölümünü kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel sektörde alanlarında başarılı olan değerli Tosyalı hemşehrilerimizi bilmeyenlere tanıtmayı, tanıyanlara ise bir kez daha hatırlatmaya ayırdık.

Bu vesileyle, Tosyalı hemşehrimiz, Devlet Malzeme Ofisi Eski Genel Müdürü Mücahit Civriz’e çalışmalarında üstün başarılar dileriz.

MÜCAHİT CİVRİZ KİMDİR?

Aslen Kastamonu Tosya’lı olan Mücahit CİVRİZ 1981 yılı Eskişehir doğumludur. Doğduğu yerde başlayan eğitimi Sadullah Paşa İlkokulu, Ayaş İmam Hatip Lisesi, Ankara Merkez İmam Hatip Lisesinde -Süper Lise- (Tevfik İleri İ.H.L) ve Açık Lise’de devam etti. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu; Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü’nde başlayan Ortadoğu İktisadı Yüksek Lisans eğitimine, Maliye Bakanlığı’nda göreve başlaması nedeniyle devam etmedi.
Lise yıllarında yazıları farklı dergilerde yayınlanan Mücahit CİVRİZ, arkadaşları ile birlikte Vaveyla isimli edebiyat dergisi çıkardı. Ayrıca Okul Dergisi Yayın Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Türkiye Yazarlar Birliği’nde bir süre çalıştı. Kısa bir süre, Marmara FM Grubu tarafından yayımlanan Ayrıntı isimli Derginin Ankara Sorumlusu oldu.


Sosyal faaliyetlere verdiği önem sonucu, lise yıllarında pek çok dernekte gönüllü olarak çalıştı, üniversite yıllarında arkadaşları ile İktisat Fakültesi’nde Dinamik İktisatçılar Grubunu kurdu ve Başkanlık görevini yürüttü. 2006 yılında Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nde Devlet Muhasebe Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. 3 yıllık yardımcılık görevini takiben “Genel Olarak Mali İstatistik ve Genel Yönetim Mali İstatistiklerinin Hazırlanması ve Sunulması” isimli tezini savunması sonrasında girdiği Yeterlilik Sınavını başarıyla tamamlayarak Devlet Muhasebe Uzmanı oldu. 2012 yılına kadar çeşitli projelerde Proje Koordinatörü olarak çalıştı. Bu Projelerden “GÜMKART Gümrük Tahsilat Sistemi” projesi 7. e-Türkiye (eTR) – Kamudan İş Dünyasına Kategorisinde birincilik ödülü ile VISA Europe tarafından “Türkiye’nin En Yaratıcı Kamu Ödeme Çözümü” özel ödüllünü kazanmıştır.


2009-2011 yılları arasında Devlet Muhasebe Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütmüştür. Mesleki ve güncel konularda çalışmalar yapan Mücahit CİVRİZ’in, çeşitli mesleki yayın organlarında Mali İstatistikler, Mali Saydamlık, Hesap Verilebilirlik, Mali Kural, Kriz, Borçlanma, Türkiye Ekonomisi, Yunanistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti konularında yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır. Makale ve Yazıları Vergi Dünyası, Vergi Sorunları, Yaklaşım, Uzman Bakış Dergileri ile Dünya Gazetesi ve Star Gazetesi Açık Görüş ekinde yayımlandı. Psikolog Gülşah AKÇAY CİVRİZ ile evli. Yusuf Bera ve Muhammed Sînâ’nın babası Mücahit CİVRİZ, amatör olarak tenisle ilgilenmektedir.

2 Kasım 2011 tarih ve 28103 sayılı Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanan 659 sayılı Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdareleri ve Özel Bütçeli İdarelerde Hukuk Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile Devlet Muhasebe Uzmanı unvanı Maliye Uzmanı olmuştur. 18 Şubat 2012 tarihinde yapılan Maliye Uzmanları Derneği Olağanüstü Genel Kurulunda Maliye Uzmanları Derneği Başkanı olmuştur. 13 Mayıs 2014 tarihinde yapılan Maliye Uzmanları Olağan 1. Genel Kurulunda yeniden başkan seçilmiş, Dernek bünyesinde yayın hayatına devam eden Uzman Bakış isimli derginin Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğünü yapmıştır.

İnsani Gelişim Derneği Kültür ve Sanat İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevi yapmıştır. 8 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilen Ankara Merkez Imam Hatip Lisesi Öğrencileri ve Mezunları Vakfı (MIHVAK ) 10. Genel Kurulunda Eğitim Komisyonunda yer almak üzere Genel Kurul Üyeliğine seçilmiş, aynı Vakıf bünyesinde yayın hayatına devam eden Mihvak Derginin de Yayın Yönetmenliğini yapmıştır. Kurucusu olduğu Kudüs Bilinci Derneği’nde Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeliği görevlerini ifa etmiştir.

2015 yılı Aralık ayından 2017 Yılı Kasım ayına kadar Maliye Bakanlığında Maliye Bakanı Sayın Naci AĞBAL’ın Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürütmüştür. Bu görevi esnasında 2017 yılı Mart ayından 2017 yılı Kasım ayına kadar Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı ünvanına sahiptir. 2016 yılından 2018 yılı Mart ayına kadar Sümer Holding Yönetim Kurulu üyesidir.

13 Kasım 2017 tarihinde Maliye Bakanı Sayın Naci AĞBAL’ın olurları ile Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdür Yardımcılığına Vekaleten, 26 Ocak 2018 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile asaleten atanmıştır. 28 Mart 2018 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Devlet Malzeme Ofisi Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştır. 4 Nisan 2018 tarihi itibariyle Maliye Bakanı Sayın Naci AĞBAL’ın olurları ile Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilmiştir. 8 Şubat 2019 tarihi ile itibariyle Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat ALBAYRAK’ın olurları ile Devlet Malzeme Ofisi’ndeki tüm görevleri son bulmuş ve Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğünde görevlendirilmiştir.

2019 – 2020 Eğitim Öğretim yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanayi Politikaları ve Teknoloji Yönetimi Bölümünden “Kamu Alımları Yoluyla Yerli ve Yenilikçi Üretimin Artırılması ve Türkiye Analizi” başlıklı tezi ile mezun olmuştur.

Halen aynı üniversitede doktora çalışmalarına devam etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir