Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Tosya Kaymakamı Uğur Ünsal, Tosya Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Nuri Saçlı, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Tosya Şube Başkanı Galip Yaman tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören sona erdi.
Protokol üyeleri ve vatandaşlar daha sonra Tosya Asri Mezarlığı’ndaki şehitliği ziyaret etti.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Tosya Müftüsü Mahmut Uluşahan’ın yaptığı duanın ardından şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı.
Tosya Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu.
Tosya Namık Kemal Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Serap Yılmaz ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Tosya Şube Başkanı Galip Yaman günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı.
Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesi ve Destanın Adı Mehmet adlı piyesin sahnelenmesinin ardından tören sona erdi.
Daha sonra Abdurrezzak Cami’nde Mevlid-i Şerif okundu.
Törene, Baro İlçe Temsilcisi Av. Erdoğan Güven, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Erdem Öztürk, Tosya İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Oğuzhan Dişçeken, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Mustafa Takır, CHP Tosya İlçe Başkanı Mehmet Sami Özcan, MHP Tosya İlçe Başkanı Suat Bazlamaçcı, protokol üyeleri, şehit yakınları, gaziler ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.



























