Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası Tosya’da Kutlandı

Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası Kastamonu’nun Tosya ilçesinde düzenlenen programla kutlandı.

Tosya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen programda saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Okul Müdürü Sami Otlu programda yaptığı konuşmada, adı ne olursa olsun, bayramların Türk kültüründe  hep birleştirici bir gücü olduğunu söyledi.

Bugünlerde kin ve nefretin unutularak sevgi, dostluk ve barışın baş tacı edildiğini belirten Otlu, şunları kaydetti :

“Uzakları ve uzaktakileri yakın etmiştir dini ve milli bayramlar. Sevgi hamurunun mayası olan bayramlar, geçmişten bugüne kadar yaşadığımız ve yaşattığımız ortak kültür değerlerimizdir. Uzun bir tarihi geçmişi olan Nevruz da bizi bize yakınlaştıran, kenetlenmemizi sağlayan bir bayramdır.”

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve örste demir dövüldü.

Nevruz ateşinin yakılmasının ardından program sona erdi.

Programa, Tosya Kaymakamı Uğur Ünsal, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Batman, Tosya İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Oğuzhan Dişçeken, Tosya Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ayşegül Kale, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, Tosya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Derya Demirci, AK Parti Tosya İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgi Cınbar, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Arslan, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir