Tosya İdmanyurdu Spor Kulübünün Yeni Başkanı Serkan Ertaş Oldu

İlçemizde faaliyet gösteren ve 2016 yılında kuruluşu gerçekleşen Tosya İdmanyurdu Spor kulübünde bayrak değişimi gerçekleşti. Yapılan seçimli olağanüstü kongre sonrasında hem kurucu hem de iki dönemdir başkanlık görevini sürdüren İbrahim Karacan başkanlığı kulüp genel koordinatörlüğü görevini sürdüren Serkan Ertaş’a devretti. İbrahim Karacan ise kulüp tarihinin ilk Onursal başkanı olarak desteğine devam edecektir.

Yeni spor yasası ile birlikte dernekler masasından Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine geçiş yapan spor kulüpleri tüzük değişikliği ile yeni sisteme akredite olmaktadır. Tosya İdmanyurdu spor kulübü de yapmış olduğu genel kurulda tüzük değişikliği ile birlikte başkan değişikliğine de gitti. Yeni dönemde kalıcı projelere imza atmak isteyen kulüpte yeni başkan Serkan ERTAŞ genel kurul sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Tosya İdmanyurdu spor kulübü kuruluşunu geniş bir ekiple başlattık. Her biri işinin ehli ve derdi gençlerin gelişimine katkı yapmak olan değerli bir ekibimiz var. Şimdiye kadar bu ekibe önderlik eden değerli ağabeyim, başkanım İbrahim Karacan’a verdiği emekler ve katkıları için teşekkür ederim. Her ne kadar bir görev değişimi olsa da ekip olarak aynı mücadeleye, hayalini kurduğumuz Tosya İdmanyurdu kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz. Bizler amatör spor branşlarında en alttan en üste kadar mücadele vermiş, deneyimlemiş ve günümüz şartları ile kıyaslamalar yaparak gençlere rol model olma yolunda projeler üretmekten vazgeçmeyeceğiz.

Şimidiye kadar ana branşımız futbolun yanı sıra bir dönem atıcılık faaliyetlerine destek olmaya gayret ettik. Ardından yüzme ve jimnastik branşlarında profesyonel antrenörle kurslar düzenleyerek ilçemiz çocuklarına çok güzel deneyimler yaşattık. Yine ana branşımızda bölgemizde ilk olan ve alt yapıların yetersiz desteğine vurgu yapmak, farkındalık yaratmak adına 2018 ve 2019 yıllarında düzenlediğimiz U-11 Tosya Pirinç Kupası ile adımızdan söz ettirmeyi başardık. Ve daha bir çok proje ile hem ilçe tanıtımı, hem de ilçe gençlerinin  gelişimi adına mücadelemizi devam ettireceğiz. 2020 yılıyla birlikte yaşanan pandemi günleri, daha sonrası ekonomik buhran faaliyetlerimizi yavaşlatsa da her daim çalışmalarımıza devam edeceğiz ve o arzu ettiğimiz kültürü sağlam temeller üzerine oturtacağız.

Kurulduğumuz günden bu yana kulübümüze destek olan herkese teşekkür ederken, ilerleyen zamanda da bu desteğin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Günümüzde amatör kulüplerin yaşaması ve yaşatılması toplum refahı, sağlıklı bireylerin yetişmesi için artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Zira gelişen teknoloji hayatımızı kolaylaştırdığı gibi gençleri bir çok zararlı ortamın içerisine çekmektedir. Amatör kulüpler spor yaptırmanın yanında olası kötü alışkanlıklarında önüne geçen birer koruyucu kalkan görevi görmektedir. Bu süreçte projeler üreterek tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde hizmet etme gayreti içerisinde olacağız.

Serkan ERTAŞ

Tosya İdmayurdu Spor Kulübü Başkanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir