Tosya’da 174 Üreticiye 55 Ton Çeltik Tohumu Dağıtıldı.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde düzenlenen törende üreticilere yüzde 50‘si hibe olmak üzere 55 ton sertifikalı çeltik  tohumu dağıtıldı.

Tosya Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen törende İstiklal Marşı okundu.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, törende yaptığı konuşmada, tohum dağıtım törenine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye’de tarımın 20 yıl öncesine göre çok daha güçlü olduğunu ve çok daha büyüdüğünü belirten Çelik,” Tarımsal ihracatımıza baktığımızda bunu zaten açık bir şekilde görebiliyoruz. Türkiye’de 2002 yılında tarımsal ihracatımız 3.5 milyar dolarken, 2022 yılı sonu itibariyle 30 milyar doları aştı. Genel ihracatımız 36 milyar dolardan 254 milyar dolara, yaklaşık 7 kat artarken, tarımda 10 kata varan bir ihracat artışı görebiliyoruz. Tarımda da üreten bir Türkiye var. Üretim miktarına baktığımızda da aynı şeyleri görebiliyoruz.” dedi.

Türkiye’nin içerisinden geçtiği önemli sürecin herkesin malumu olduğunu kaydeden Çelik, şunları dile getirdi, “ 2 hafta kadar sonra Türkiye önemli bir seçim yapacak. Bu seçimde, 20 yıllık kazanımlarımız ve gelecek yüzyılın, bu kurduğumuz güçlü altyapı üzerine Türkiye’nin yüzyılı olması noktasındaki irademizi gerçekleştirecek miyiz, bunun önünü açacak mıyız. Yoksa eskiye dönük özlemlerle, eski çalkantılı koalisyon dönemi özlemlerine ve bunu sanki çok güzel bir şeymiş gibi ifade etmeye çalışan karşımızdaki zihniyetin düşüncelerine onaymı  vereceğiz. Bunu oylayacağız aslında. İnşallah, Tosya’da, Kastamonu’da ve bütün Türkiye’de Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Cumhur İttifakının ortaya koyduğu gelecek vizyonunu onaylayacağız. Bunun kapılarını inşallah ardına kadar verdiği oylarla milletimiz açacaktır.”

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu da törende yaptığı konuşmada, desteklemeler hakkında bilgiler verdi.

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ise, konuşmasında tarımın önemine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından 174 üreticiye yüzde 50’si hibe olmak üzere  55 ton sertifikalı tohum dağıtıldı.

Törene, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişci, MHP Tosya İlçe Başkanı Suat Bazlamaçcı, Tosya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola, Tosya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Çakar, İl Genel Meclis Üyeleri Şerafettin Çiçek, Hüseyin Örü ve Cihan Çetin, AK Parti Tosya İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgi Cınbar, belediye meclis üyeleri, protokol üyeleri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir