Tosya İdmanyurdu Yetiştirdiği Gençlerle 2. Amatörde Mücadele Edecek

2016-2017 sezonu ile Kastamonu amatör liglerinde mücadeleye başlayan Tosya İdmanyurdu Spor Kulübü 2022-2023 sezonu ile alt yaş grupları yanında kendi yetiştirdiği sporcularla 2. Amatör lige katılmaya hazırlanıyor. Motivasyon yemeğinde buluşan ekibe 49 Pide ve Kebap sahibi Muharrem Çeltikçi tarafından ağırlandı. Kadro yapılanması sonrası çalışmalarına başlayan ekip bu haftasonu Tosya Veteran takımı ile yaptığı hazırlık maçı ile ilk sınavını verdi. Çalışmalar hakkında bilgi veren kulüp genel koordinatörü Serkan Ertaş açıklamalarda bulundu.

SABIRLA YOL ALDIK
6 sezon önce bir proje olarak çıktığımız serüvende en büyük hayallerimizden bir tanesi öz kaynak olarak yetişen sporcularımızla A takım seviyesinde mücadele etmekti bu sezon itibari ile bunu başarmanın gururunu yaşıyoruz. İlk sezon 2005 ve 2006 doğumlu sporcularla U11 ve U12 liglerinde yer aldık. Yine aynı yaş grubu ile bu sezon A takım olarak 2. Amatör ligde mücadele edeceğiz. İlçemizde genç nüfus bakımından bir potansiyele mevcut ve en iyi şekilde değerlendirmek istiyorduk, bu işin sabır gerektirdiğini biliyorduk ve bir çok olumsuzluğa rağmen büyük bir fedakârlıkla bu hayalimize ulaşıyoruz.


GENÇLERİN GELİŞİMİ HER ZAMAN ÖN PLANDA
Çalıştığımız grup gençler olunca ve onların geliştiğini gördüğünüzde daha da umutlu oluyor insan. Biz eğiticiler olarak çocukluk hayallerimizi yetiştirdiğimiz genç kardeşlerimizde yaşatmak istiyoruz. Gençlerle çalışmanın zevkli olduğu kadar zorluklarla dolu. Pandemi dönemine kadar planlamamıza sadık kalarak bir hayli yol almıştık. Pandemi ile birlikte gelen yasaklar gençleri gerçekten olumsuz olarak etkiledi ve bir kaç grubumuzu maalesef yeniden toparlayamadık. Hatta bu işi bırakma noktasına kadar gelmiştik.


EKİP OLARAK BÜYÜK BİR GÖNÜLLÜK VE FEKADARLIK SERGİLİYORUZ
İlk sezonumuzda hepsi futbolun içinden gelen 8 kişilik bir antrenör ekibiyle başladık. Biliyorsunuz amatör sporlar büyük bir fedakarlık istiyor. Çünkü bizim gibi kulüplerde düzenli bir gelir olmadığı için maddi imkansızlıklar her zaman kulüp çalışmalarını zorluyor. Sonuçta büyük bir emek var ve biz eğitimciler ailelerinden, sosyal hayatından çalarak büyük bir özveri ile çalışmalar yapıyor. Gönüllü olarak yapılan çalışmalar neticesinde insanlara neden gelmiyorsun deme şansı olmuyor. Bu yüzden zaman zaman kopmalar ekipten ayrılanlar oluyor. Son üç sezonda kulüp başkanımız İbrahim hoca ve ben bütün yaş grupları ile çalışma yaptık ve bir hayli yorulmuştuk. Haftada üç maç olduğu zamanları yaşadık. Yeter artık dediğimiz zamanlar oldu. Ama gençlerin mutluluğuna şahit olmak her zaman bizi ayakta tuttu. Bu sezonda yeniden aramızda olan Buğra Ataeri hoca ile A takım çalışmalarına başladık. Yıllarca profesyonel liglerde oynamış ilçemizde beden eğitimi öğretmeni olan ve hali hazırda atletik performans üzerine yüksek lisans çalışmalarına devam eden Buğra hocamın ve U13 , U14 ekiplerini emanet ettiğimiz Muharrem Gökırmak hocamın yeniden aramıza katılımı ile rahatladık.


MADDİ İMKÂNI OLAN BİRÇOK KULÜBE ÖRNEK OLACAK BİR YAPI OLUŞTURDUK
Tosya İdmanyurdu’nu kurarken spor camiasının önde gelen isimleri ile önemli istişarelerde bulunduk. Artıları ve eksileri bilerek bu yola çıktık. Bizi gönülden destekleyenler de oldu 3 ay sonra kulübü kapatırsınız diyenlerde oldu. Daha öncede belirttiğim gibi gençlerin mutluluğu bizi ayakta tuttu. İmkansızlıklar içinde hiçbir bahane üretmeden projeler üreterek bu süreçte bir çok gencin gelişimi için faydalı işler yaptığımızı düşünüyorum. Özellikle 10 ay boyunca kesintisiz devam eden çalışma imkanı sağlayarak gençleri sporla içiçe tuttuk. Kulüp – Aile – Okul iletişimi ile hem akdemik başarı hemde sportif devamlılık sağladık. Her yıl U14 ekibimizden bir çok fen lisesi öğrencisi çıkardık. En son LGS ilçe birincisi geçen sezon grubunu 1. Olarak bitiren U14 takım kaptanımız Metehan Anbarcı oldu. Bu da kurduğumuz yapının ne kadar sağlıklı olduğunun göstergelerinden bir tanesi. Yine büyük bir emekle organize ettiğimiz U11 Tosya Pirinç Kupası ile bölgede alt yapı alanında farkındalık oluşturduk. 2018 ve 2019 yıllarında ilçemizde düzenlediğimiz bu organizasyon ile ilimizdeki ve bölgemizdeki bizim gibi organize amatör takımları Altınordu, Fenerbahçe, Göztepe, Kasımpaşa, Trabzonspor, Sivasspor, Bursaspor gibi profesyonel ekipler ile mücadele ettirerek bir vizyon oluşturduk. Hatta ilk senesinde Kastamonu Yıldızları ekibinden 6 oyuncu Sivasspor tarafından transfer edildi. 2007 grubu kalecimiz ise Trabzonspor tarafından transfer edildi.


İLÇEDEKİ ZAYIF SPOR KÜLTÜRÜ VE DÜZENLİ GELİR OLMAMASI EN BÜYÜK OLUMSUZLUK
Çocuklar için yaptığımız fedakarlıkları büyük bir mütevazilik içersinde yaparken kurduğumuz yapı için mütevazi olmuyoruz. Çünkü bizden daha eski kurum takımlarında bile bu tarz bir yapı hala daha mevcut değil. Bizler hem yönetici hem antrenör olarak kulübü ayakta tutmak adına kapı kapı geziyoruz. Gerçekten şartları zorluyoruz sonuç alana kadar git gel yaptığımız aylarca destek için cevap almaya çalıştığımız zamanlar oldu. Bunun yanında ansızın gelen desteklerde oldu. Ama hem.saha çalışması yapmak hem yönetici olarak sürekli kaynak aramak yorucu oluyor. Çünkü düzenli gelirimiz yok. Çoğu büyük şehirlerde ailelerin maddi desteği ile ayakta kalıyor maalesef bizde bu sayı 5 i geçmiyor. Hatta çocuğu yıllardır kulübe gelmesine rağmen antrenman ya da maçlara gelmeyen veliler bile var.

UZUN YILLAR GENÇLERE HİZMET EDECEK BİR YAPI OLUŞTURDUK VE KULÜBÜMÜZDEN YETİŞEN BU YAPIYI AYAKTA TUTACAK
İsminden, amblemine, renklerine kadar emek emek kurduğumuz bu yapıyı yine bizim yetiştirdiğimiz gençler devam ettirecektir. Büyük bir adanmışlık ve mücadele ile 7 sezondur ayakta duran Tosya İdmanyurdu her geçen gün büyüyerek yoluna devam edecek. Gençlere her zaman vurguladığımız bir konu var. Biz sadece spor kulübü değiliz aynı zamanda eğitim yuvasıyız. Bu çatı altında iyi insanlar vatanına milletine faydalı bireyler olarak yetişeceksiniz. İçimizden bazı arkadaşlar yetenekleri ve çalışmaları ile kulübümüzü üst liglerde temsil edecek. Bazı arkadaşlar doktor, avukat, öğretmen, iş adamı olacak. Sizlerden en büyük talebimiz yetiştiğiniz bu camiaya vefa gostererek büyümesine yardımcı olmanız ve sizden sonra gelenlere örnek olmanız.


BU ZORLU SÜREÇTE BİZLERE DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ
Alt yaş gruplarındaki devamlılığımızı A takım olarakta uzun yıllar devam ettirmek istiyoruz. Gençlerimizi hazırlarken büyük fedakarlık gösteren Buğra hoca başta olmak üzere, yine takımda yer alarak onlara abilik yapacak hocalarımıza, kulübü ayakta tutmak için büyük fekadarlık sergileyen başkanımız abeyim İbrâhim Karacan’a ve gençler için bizlere destek olan herkese teşekkür ederiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir