Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çataloğlu

Tosyalı Hemşehrimiz Polatlı Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çataloğlu

Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği (TGKD) olarak şehrimizin gelişerek kalkınmasına katkı sağlamanın yanında, çalışmalarımızın bir bölümünü kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel sektörde alanlarında başarılı olan değerli Tosyalı hemşehrilerimizi bilmeyenlere tanıtmayı, tanıyanlara ise bir kez daha hatırlatmaya ayırdık.

Bizleri makamında kabul etme nezaketi gösteren, Tosyalı hemşehrimiz Polatlı Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çataloğlu’na teşekkür eder, başarılarının artarak devamını dileriz.

TOSYALI HEMŞEHRİMİZ POLATLI CUMHURİYET BAŞSAVCISI MUSA ÇATALOĞLU KİMDİR

1983 yılında Kastamonu ili Tosya ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Tosya ilçesinde tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 2001-2005 yılları arasında lisans öğrenimini tamamladı. Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde Kamu Yönetimi alanında başladığı yüksek lisans öğrenimini “Hâkim ve Savcıların Disiplin Hukuku” adlı tezle 2017 yılında tamamladı. Hâlen 2020 yılında Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde başladığı yüksek lisans öğrenimine devam etmektedir.

2007 yılında İstanbul Cumhuriyet Savcı Adayı olarak göreve başladı. Sırasıyla Hani (Diyarbakır), Taraklı (Sakarya), Geyve (Sakarya), Edremit (Burhaniye) Cumhuriyet Savcılığı görevlerini ifa etti. 2014 yılı Mart ayında Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Tetkik Hâkimi olarak atandı. 2015 yılı Eylül ayında ise Anayasa Mahkemesi Raportörü olarak görevlendirildi. Anayasa Mahkemesi Raportörlük görevini tamamladıktan sonra HSK Tetkik Hâkimi olarak görev yaparken HSK 1. Dairesinin 31.10.2019 tarihli ve 1242 sayılı Adlî Yargı Kararnamesi ile Polatlı Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı.

Musa ÇATALOĞLU evli ve üç çocuk babasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir